Dejting guide

Att gå på dejt är ungefär som att gå på en arbetsintervju – om du är självsäker kommer det antagligen att gå alldeles utmärkt! Några allmänna dejtingtips kan det ändå vara värt att komma ihåg. Ta klädseln till exempel. Om ni inte ska på modevisning är det antagligen inte läge att visa upp din allra vildaste garderob, utan var i stället lämpligt konservativ. Se till att komma i tid till dejten, även om det innebär en tidig start och ett par varv runt kvarteret medan du väntar. Var artig på ett vänligt och uppmärksamt sätt.

Lyssna och prata i lämpliga proportioner – ni vill båda lära er om varandra. Dumpa mobiltelefonen djupt nere i jackfickan så du inte frestas att se på den i stället för din partners ögon. Och kom ihåg att avsluta dejten när ni har som roligast så är chansen god att ni ses igen.

10 saker att fråga om på dejten

De flesta som ska träffa någon för första gången oroas sig för att det ska uppstå pinsamma tystnader. Om ni inte sitter djupt försjunkna i varandras ögon är tystnad antagligen något som är värt att undvika de första dejterna. Kom alltså förberedd med några intressanta diskussionsöppnare.

Lyssna sedan uppmärksamt och ställ följdfrågor på ett intresserat sätt. Leta gemensamma nämnare och undvik konflikter. Om du saknar idéer får du gärna låna något från vår lista på 10 saker att fråga om på dejten:

  1. Intressanta eller udda intressen och hobbys
  2. Ställ frågor om barndomen, men pressa inte om din dejt undviker vissa frågor
  3. Precis som de flesta gärna pratar om barndomen tycker de flesta också om att prata om skolgången, vilka ämnen man tyckte om, speciellt bra lärare och liknande
  4. Vad är viktigt i ett förhållande – aktiviteter, mys, barn?
  5. Diskutera personlighetstyper, det kan leda till djupa diskussioner
  6. Religion och politik ska man oftast undvika, men om något av dessa är väldigt viktigt för dig kan det vara värt att ställa frågan på ett diskret sätt
  7. Vad får dig att skratta?
  8. Hurudan musik lyssnar du på?
  9. Favoritkaféer, restauranger och barer, speciellt om ni bor i samma stad
  10. Din drömdag, eller ett idealiskt liv