En riktigt bra dejtingsajt är egentligen ganska tråkig. För att den ska fungera måste den ha tillräcklig datakapacitet, extremt hög säkerhet, toppmoderna algoritmer och smarta personlighetstest. Men allt det kan du strunta i! En riktigt bra dejtingsajt kännetecknas också av användarvänlighet och bra resultat, det vill säga hur lätt det är och hur snabbt det går att hitta kärleken. Precis som med andra sociala nätverk är det oftast en fördel att vara stor, eftersom utbudet då blir mycket större. Dessutom har de resurser att ständigt utveckla sina tjänster.

Vi rekommenderar Match.com, eDarling och Elitsinglar, tre beprövade och effektiva dejtingsidor som kommer att ge dig goda resultat. Beroende på vad du är ute efter kan du med hjälp av informationen på den här sidan välja någon av dem och sedan ge dig ut och söka kärleken.

Bästa dejtingsajterna just nu

Det dyker upp nya dejtingsajter varje år. En del är extremt smala, andra försöker bli nästa marknadsledare. De tre stora dejtingsidor vi rekommenderar har varit med i många år och får anses vara de bästa dejtingsajterna även i år.

Fördelar med Match.com

Fördelen med Match.com är att den är en av Sveriges största dejtingsidor och dessutom ledande internationellt. Det gör den potentiella räckvidden av din annons mycket stor.

Fördelar med eDarling

Med hjälp av smarta personlighetstest och den senaste tekniken kan eDarling göra dejtandet mycket effektivt och roligt. Fördelaktigt för den som vet vad den vill och har ont om tid.

Fördelar med Elitsinglar

Elitsinglars fördel är den stora räckvidden i Sverige. Det är nämligen landets mest populära dejtingsida. De ligger även i framkant vad gäller teknisk utveckling.

Olika typer av dejtingsajter

En stor skillnad mellan dejtingsajter är om de tar betalt för sina tjänster eller inte. De stora och mest framgångsrika sajterna tar betalt och använder inkomsterna till att ytterligare förbättra sina tjänster.

Varför använda en dejtingsajt med betaltjänster i stället för gratis dejting 

Gratis dejting blir ofta väldigt arbetsdrygt eftersom man själv måste läsa igenom alla profiler och gissa sig till om de är värda att kontakta. Betaltjänsterna gör grovjobbet åt dig så du kan fokusera på det roliga och dessutom ha tid över för andra intressen. Dessutom är betaltjänsten en trygghet för dig – du vet att andra medlemmar är lika seriösa som du.

Dejtingsajter som passar till alla typer av personligheter

Dejtingsajter är inte bara för heterosexuella eller andra majoritetsgrupper. Förutom nischade sajter som finns till för specifika grupper innehåller också de stora dejtingsidorna olika filter som gör att de passar alla typer av personligheter.