Att veta hur man ska bete sig när man söker efter sin drömpartner är inte alltid det lättaste. Ute i det verkliga livet kan det vara alldeles hopplöst svårt att försöka komma någon vart med den typen av strävan. Tur då att nätdejtingen har börjat bli alltmer sofistikerad. Med hjälp av nättjänsternas utförliga verktyg så har all du hjälp du behöver. Du får hjälp att specificera din personlighet och att hitta de singlar som passar just din typ allra bäst.

Populära nätdejtingsidor

Match är den största portalen i Europa. Nya medlemmar varje dag. Registreringen är gratis. Läs recension

Elitsinglar är den absolut populäraste svenska dejtingsidan med tusentals nya medlemmar varje vecka. Läs recension

eDarling erbjuder dejting för seriösa singlar med en vetenskaplig matchmaking. Läs recension

Varför ska man nätdejta?

Nätdejting ger dig först och främst ett större urval. Det är lättare att söka bland ett stort antal profiler som du vet är intresserade singlar än att på chans försöka orientera sig fram på krogen eller annan fysisk plats. Vidare kan du i lugn och ro undersöka om du och din partners personligheter passar för varandra på ett sätt som inte låter sig göras i verkligheten. Nätdejting är en betydligt enklare väg i den romantiska djungeln.

Hur du kommer igång med nätdejting

Alla nättjänster erbjuder gratis medlemskap där du snabbt och enkelt kan starta upp en profil och undersöka det utbud som är tillgängligt. Är du nöjd med det du möter och hur sidan fungerar generellt är det bara att köpa ett medlemskap och se till att börja dejta på allvar.

Vad du bör tänka innan du börjar nätdejta

Ta reda på vad du är ute efter och vad du vill ha på lång sikt. Många av nättjänsterna hjälper dig också med att klargöra dina egenskaper och vilken personlighetsyp du passar allra bäst med.

Nätdejting för äldre

Nätdejting passar även för äldre då metoden fungerar väl för de som vill ta sig förbi ytan och mera lära känna sin partner på djupet. Glöm stressen och ta den tid du behöver.

Hitta kärleken med nätdejting

Tjänsternas förfinade verktyg gör att du enkelt kommer kunna hitta fram till din drömpartner utan att slösa någon tid eller energi på lönlöst sökande i blindo. Pröva och se!

Nätdejting är inte något för alla

Det går att missa nätdejtingens poänger. Nätdejting tilltalar troligen inte den som är fixerad vid yta och behöver snabba kickar i sitt dejtingliv. Nätdejting fungerar bättre för de som lugnt och fokuserat vill hitta fram till något som kan vara långsiktigt, den ytlige kicksökaren gör sig icke besvär.

Nätdejting, när ska man träffas?

Den största frågan när man ägnar sig åt nätdejting – när ska man träffas? Det går inte att ge ett allmänt svar på den frågan, eftersom det varierar från fall till fall och person till person. När du har valt en dejtingsajt att registrera dig på, exempelvis match.com eller Elitsinglar och fått matchningar som du gillar att ha kontakt med via sajten och båda parter är fortsatt intresserade så är det ett naturligt steg att gå från nätdejt till att träffas In Real Life, eller IRL, det vill säga på riktigt.

Att känna sig nervös för att ses på riktigt är inget konstigt, men om ni redan har konstaterat via meddelanden åt båda håll på sajten att ni verkar vara kompatibla så har du i alla fall klarat av den första biten. Att ses på riktigt är lite läskigt, men det är ju också väldigt roligt! Du har då chansen att hitta på aktiviteter du inte brukar göra, och samtidigt få lära känna en ny människa, som kanske till och med är din framtida partner! Om du förbereder dig och dejten en aning så blir det lättare att se dejten som ett roligt äventyr och inte som något jobbigt och kravfyllt.   

Vad ska man göra på dejt?

Dejter är ett bra tillfälle att testa nya aktiviteter. För att det inte ska kännas stelt och bli pinsamma tystnader när ni ses så kan det vara bra att planera in något slags aktivitet till första dejten. Till exempel kan ni se en film och prata om den efteråt, eller spela boule eller shuffleboard tillsammans under tiden ni dricker en öl eller ett glas vin. Är man lite vågad och romantisk kan man planera in en picknick i en folkfylld park (man ska aldrig träffas första gången på en enslig plats eller hemma hos sig själv). Bara att packa kylväskor med lite gott att dricka och äta. Då kan man prata och sitta så länge eller kort man vill. Om kemin känns rätt kan man sedan gå vidare till en spontan bio eller annan kvällsaktivitet. 

När den inledande  aktiviteten är avklarad så finns det antingen en naturlig slutpunkt om inte kemin stämmer, eller ett ypperligt tillfälle att fortsätta dejten med att äta middag, fika eller ta en drink.

nätdejting